Houtconstructie

Veelzijdige constructies van hout

Naast metaal, werk ik veel met hout voor bijvoorbeeld terrassen, vlonders en schuttingen. De ene keer wenst iemand een strak uitziend, onderhoudsvrije hardhouten schutting en een andere keer een natuurlijk ogende schutting van schaaldelen.

Kweekkas

Ook heb ik een fundering voor een kweekkas gemaakt van stevige houten bielzen. Hierdoor komt de kas ietsje hoger te staan wat fijn is qua tuinen, maar kunnen de glazen kaswanden ook niet breken als per ongeluk de grasmaaier een wand zou raken.

Hout-staal combinatie

De combinatie van hout en staal levert ook mooie producties op. Denk bijvoorbeeld aan de stoere eettafels met ijzeren onderstellen voor binnen of buiten, een ijzeren trap met hardhouten treden of een op maat gemaakte kweektafel waarin de houten tafel op een ijzeren frame ligt.

Gebruiksvriendelijk

En dan een kweektafel met zo’n afstand tussen de houten planken dat het overtollige water naar beneden stroomt en ten goede komt aan het zaaigoed onder de kweektafel. Met dit voorbeeldje hoop ik duidelijk te maken dat ik er altijd naar streef om de dingen die ik maak zo functioneel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Contact opnemen